1. Scop

Prezenta Politica are drept scop respectarea masurilor necesare pentru securitatea adecvata a informatiilor și protecția datelor cu caracter personal la standardele europene pentru a evita incidentele de securitate a informatiei și asigura protecția necesara datelor cu caracter personal și drepturilor persoanelor la viața privata, precum și pentru a evita prejudiciile de imagine care pot fi aduse organizatiei ca urmare a vulberabilitații sistemelor informatice.

2. Confidentialitatea datelor personale

Operatorul datelor Dvs. cu caracter personal pe site-ul web oliveslife.ro este SC ERPA PREMIUM VISION SRL, cu sediul social in Chitorani, Str. Iuliu Maniu, nr. 102, jud. Prahova, Romania, CUI: RO 40933661, Reg. Com.: J29/1480/2019, denumita in continuare drept OlivesLife.

Datele cu caracter personal sunt orice informații care se referă la o persoană fizică identificată sau identificabilă. Informațiile diferite care, adunate, pot duce la identificarea unei anumite persoane constituie și ele date cu caracter personal.

Informațiile utilizatorilor acestui site-ului sunt confidențiale și vor putea fi folosite numai pentru comunicări comerciale cu partenerii OlivesLife. Informațiile transmise de Utilizator se pot folosi de către OlivesLife pentru confirmarea comenzilor, promoții etc. Utilizatorii pot solicita în orice moment ștergerea acestor date din baza de date în urma unei cereri formulate în scris și comunicate OlivesLife la adresa de email gdpr@oliveslife.ro sau la sediul acesteia.

OlivesLife nu poate fi trasă la răspundere pentru pierderea sau copierea informațiilor de către persoane neautorizate având în vedere modul în care sunt stocate și transmise datele cu caracter personal. Pe site, Utilizatorul este responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesarea Contului și parolei personale. OlivesLife nu poate fi ținută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței Utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea Contului și parolei sale.

OlivesLife respectă prevederile Legii nr. 190/2018 si prevederile Regulamentului General privind Protectia Datelor nr. 679/2016 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Excepțiile de la obligația de a notifica nu exonerează operatorul de îndeplinirea celorlalte obligațîi care îi revin potrivit dispozițiilor legale aplicabile în domeniul protecției datelor cu caracter personal, cu precădere a celor privind asigurarea drepturilor persoanelor vizate, precum și asigurarea confidențialității și securității datelor.

3. Securitatea datelor personale și a informațiilor

Datele personale introduse de către Utilizator/Client vor fi folosite de OlivesLife numai în scopul declarat al acestui site. Informațiile solicitate în cuprinsul formularului de comandă sunt utile pentru confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anunțarea promoțiilor în curs, etc., și nu vor fi furnizate unei terțe părți, decât în cazurile prevăzute de lege.

Fiecare Utilizator are dreptul de a vedea numai propriile sale date personale pe care le-a introdus.

Site-ul folosește măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greșite a informațiilor care se află în baza de date a OlivesLife.

OlivesLife are implementate cerintele legii 190/2018 si ale Regulamentul (UE) 679/2016, cunoscut drept Regulamentul General privind Protecția Datelor Personale.

4. Ce date prelucrăm?

În vederea livrării bunurilor comandate, confirmării Comenzii, informării Dvs. privind stadiul Comenzii, oferirii de răspunsuri la reclamațiile plasate, evaluării bunurilor, precum și a exercitării unor activități comerciale, de promovare a bunurilor, de marketing, publicitate, de dezvoltare, de cercetare de piață, statistică, monitorizare a vânzărilor și a comportamentului de cumpărare a Clienților, activități administrative și de media, sunteți de acord să ne încredințați următoarele date cu caracter personal: nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, adresa de facturare, adresa de livrare, adresa IP, date privind locația (de exemplu, funcția de date privind locația disponibilă pe un telefon mobil). Vă rugăm să nu ne furnizați alte date cu caracter personal decât cele strict necesare scopului precizat în această politică.

Dacă sunteți vizitator al site-ului, platforma va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / review / newsletter.

Înregistrare cont pe site-ul oliveslife.ro

Colectarea datelor cu caracter personal în acest caz are scopul principal de a acorda posibilitatea creării unui cont de utilizator, prin intermediul/accesarea căruia veți avea acces la secțiunea comenzile mele, adrese livrare, istoric comenzi, date profil. Totodată, unele din aceste date (ex. adresă e-mail, număr telefon) sunt necesare pentru o bună comunicare între societatea noastră și Dvs., în calitate de client, precum și pentru transmiterea către Dvs. a ofertelor promoționale, în mod ocazional.

De asemenea, în timpul utilizării site-ului  oliveslife.ro, sunt colectate date referitoare la istoricul căutărilor, categoriile de produse vizitate, produsele vizualizate, articolele vizualizate etc.

În același timp, cu ajutorul unor coduri de tracking instalate pe platforma noastră de la diverși furnizori de servicii de analize și statistici, precum Google (Google Ireland Limited) si Facebook (Facebook Ireland Ltd) sunt colectate date precum adresa IP, durata de utilizare a paginii, paginile vizitate.

Toate aceste informații colectate au ca scop exclusiv, să optimizăm și îmbunătățim funcționarea platformei noastre, astfel încât să vă oferim o experiență cât mai plăcută cu ocazia utilizării acesteia.

Dacă pentru a vă crea cont de utilizator pe platformă, utilizați contul dumneavoastră de Facebook sau Google, OlivesLife va prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

Plasarea unei comenzi pe site-ul oliveslife.ro

Scopul prelucrării datelor cu caracter personal se rezumă la desfășurarea activității de furnizare a produselor comandate de clienți. Vom prelucra datele cu caracter personal într-o manieră conformă cu Regulamentul EU 679/2016; temeiul legal fiind încheierea și executarea contractului în cazul procesării comenzilor (conform Art. 6 alin. (1) lit. (b), din GDPR) și legea nr. 190/2018, art. 4 și art.5 lit. b).

Abonare la Newsletter

Scopul de prelucrare datelor cu caracter personal în acest caz este acela de a vă informa despre produsele noastre și evenimentele organizate de noi și de marketing direct și publicitate;

Acest site folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să accesați politica de utilizare cookie-uri.

5. Scopurile și temeiurile de prelucrării

5.1. Dacă sunteți client al site-ului, OlivesLife prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi OlivesLife, respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc. Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și OlivesLife. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executarea acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și OlivesLife.
  • pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă OlivesLife în contextul serviciilor prestate prin intermediul site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare. Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea OlivesLife de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin intermediul site-ului.
  • pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail) de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de OlivesLife, prin intermediul site-ului. Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.
  • în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţirii experienței oferite pe site.

5.2. Dacă sunteți vizitator al site-ului, OlivesLife prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de OlivesLife, prin intermediul site-ului. Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.
  • pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a asigura funcționarea corectă a site-ului.

6. Cine are acces la datele dvs.?

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, OlivesLife poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină OlivesLife în desfășurarea activității prin intermediul site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, astfel încât prelucrarea să respecte cerinţele prevăzute în Regulamentul GDPR, Legea 190/2018 art. 4; 5 şi să asigure protecţia drepturilor Dvs. Cu toate acestea OlivesLife rămâne operatorul datelor dumneavoastră. Datele Dvs. pot fi transmise tertilor doar in urmatoarele cazuri:

  • pentru administrarea site-ului;
  • în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către OlivesLife prin intermediul site-ului;
  • pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  • pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
  • pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
  • atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.
  • Servicii comunicare email (SMTP) – adresa de e-mail;
  • Servicii newsletter – adresa de e-mail, nume, prenume, număr de telefon;
  • Servicii de curierat – nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, adresă;
  • Servicii de procesare plăți online – nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, adresă;
  • Servicii de facturare / contabilitate – nume, prenume, CNP , adresa de e-mail, număr de telefon, adresă;
  • Servicii juridice – nume, prenume, adresă, CNP;

7. Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către OlivesLife pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană, cu acordul clienților.

8. Drepturile de care beneficiați

În condițiile prevăzute de Regulamentul 679/2016 art. 12-22 în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

  • dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către OlivesLife, conform celor descrise în prezentul document;
  • dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea OlivesLife cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
  • dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către OlivesLife a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
  • dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare; în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze; în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale; datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.
  • dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care: persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor; operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
  • dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către OlivesLife către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege.
  • dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al OlivesLife sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care OlivesLife poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță sau transmiterea unei solicitari în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, ca datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
  • dreptul de a formula plângere – de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

9. Întrebări și reclamații

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: gdpr@oliveslife.ro.

Dacă întâmpini probleme pe parcursul efectuării comenzilor online, nu ezita să ne contactezi pe adresa contact@oliveslife.ro sau telefonic la numărul de telefon +40 726 255 011.