Despre trendul alimentelor bio, în România

În urma unui interviu recent acordat, Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii a subliniat că, în România, se observă o creștere a consumului de produse alimentare bio, dar procentajul acestora în totalul vânzărilor de produse alimentare rămâne foarte redus. “Cred că avem nevoie și de o educație a consumatorului. Aceste produse nu se pot obține la prețuri mici”, a subliniat oficialul MADR.

La nivelul Uniunii Europene (UE), din ce în ce mai mulți consumatori cumpără produse bio, pe o piață estimată la peste 30 de miliarde de euro, conform unui studiu publicat anul trecut de Parlamentul European, printre pricipalii jucători din piață fiind Grecia.

“Agricultura bio este un sector care poate reprezenta un segment de nișă…”, a mai spus Dumitru. Dar oficialul atrage atenția asupra importanței eliminării unor derapaje care au existat în trecut, când sesizări din partea unor state membre UE au avertizat asupra faptului că pe piețele lor au intrat produse etichetate bio, care nu respectau toate normele specifice. “Dacă vor mai exista astfel de derapaje, instituțiile abilitate își vor face treaba, pentru a asigura o concurență loială pe piață”, a precizat Emil Dumitru.

Unul din produsele naturale larg exploatat pe piața autohtonă este uleiul de măsline extravirgin, unde cele mai multe produse vin din importuri din Grecia și Italia. Deși consumul de ulei de măsline este în creștere anuală constantă, majoritatea clienților nu diferențiază produsele autentice, obtinute direct din măsline sănătoase și numai prin mijloace mecanice sau cele cu proprietăți curative, față de cele mai puțin calitative ce se găsesc pe rafturile multor supermarket-uri.

Produsele noastre Bio sunt certificate și obținute prin mijloace verificate, atât de producătorul nostru Olive’s Life Grecia, cât și partenerii pe linia de produse organice – producătorul de ceai organic Olympus, precum si bio cosmetice, respectiv Nioti, Euthalia – deja prezentă pe piața autohtonă și Mythos.

Dacă și ție îți pasă de ceea ce mănânci, alege produse naturale, fără coloranți, parabeni, alergeni sau ingrediente nesigure sau care pot produce afecțiuni.

Lasă un răspuns

×

Salut!

Ai o întrebare? Click mai jos pentru a începe o conversație pe WhatsApp sau trimite un email la contact@oliveslife.ro

×