Ceaiul de munte grecesc "Sideritis scardica" – remediu natural pentru longevitate și sănătate » OlivesLife Romania

Ceaiul de munte grecesc “Sideritis scardica” – remediu natural pentru longevitate și sănătate

În greacă, „Siderita” poate fi tradusă literal ca „cel care este sau are fierul”. Planta era cunoscută grecilor antici, în special lui Dioscoride, renumit medic, farmacolog și botanist grec și lui Teofrast, considerat părintele botanicii și succesorul lui Aristotel. Dioscoride, care a trăit la Roma în timpul împăratului Nero, este autor al De Materia Medica. Aceasta a devenit lucrarea de referință în farmacologie în Europa și Orientul mijlociu timp de peste 1500 de ani și a fost precursoarea tuturor farmacopeilor moderne. Deși Dioscorides descrie trei specii, doar una (probabil S. scordioides) se crede că are legătură cu Siderita. În antichitate, Siderita era o referință generică pentru plantele capabile să vindece rănile cauzate de armele de fier în timpul luptelor. Cu toate acestea, alții susțin că numele provine de la forma sepalei, care seamănă cu vârful unei sulițe.

Cum ajută ceaiul de munte în prevenirea bolilor comune?

Ceaiul de munte – „Sideritis scardica” – este cunoscut și sub denumirea de Ceai de munte grecesc, Iarba de Fier sau Ceaiul Păstorului. Aceste denumiri arată legătura acestei plante cu munții unde crește la altitudine mare. Grecii antici au crezut că este capabil să vindece rănile produse de armele de fier, iar bulgarii atribuie proprietăți asemănătoare Viagra acestei plante cu flori galbene. În mod tradițional, este utilizat pentru a ajuta digestia, pentru a stimula sistemul circulator și ca remediu natural pentru răceală și tuse. Știința modernă susține faptul că ceaiul bio de plante de munte „Sideritis scardica” ajută la prevenirea cancerului și a osteoporozei și reduce riscul de hipertensiune arteriala, infarct si apoplexie. De asemenea, cercetătorii susțin utilizarea populară în imunizarea împotriva răcelii, gripei și a alergiilor. În prezent, există mai multe studii privind acțiunile posibile care împiedică recaptarea serotoninei, noradrenalinei și dopaminei, ceea ce sugerează că „Sideritis scardica” poate avea o aplicare în sănătatea mintală, în special ca remediu împotriva Alzheimer. Cu un gust foarte plăcut ce aduce a mentă, mușetel și lămâie, ceaiul organic din plante de munte Olympus conține frunze libere și este un ceai de plante fără cafeină. Planta ca infuzie conține cantități considerabile de flavanoide precum și un număr de microelemente responsabile pentru buna funcționare a organismului: antioxidanți, taninuri, fier, cobalt, zinc, potasiu, magneziu, sodiu și uleiuri volatile, având proprietăți antioxidante și de întărire a imunității.

Olive’s Life, sursa ta de sănătate la plic sau… cutie

Am adunat pe www.oliveslife.ro cele mai apreciate sortimente de ceaiuri organice de la Olympus, producător grecesc de top în domeniul produselor naturiste. Le poți găsi în două forme de ambalare, la plic sau, pentru menținerea îndelungată a aromei naturale, la cutie metalică. Iar pentru un plus de savoare, poți încerca aromele de ceai de plante de munte cu echinacea (Echinacea angustifolia), salvie (Salvia officinallis), din plante culese manual şi uscate natural, ori aroma naturală, dulce din mixul de ceai organic cu stevie. Indiferent ce sortiment preferi, trebuie să știi că ceaiurile din plante de munte au metode similare de preparare. Astfel, cantiatea necesară este de 1g pentru 1 ceașcă, iar timpul de fierbere la 100⁰C este de 3 min. Infuzia se face timp de câteva minute, iar gustul poate fi îmbunătățit cu scorțisoară sau miere de portocale, așa cum recomandă chiar grecii. Ceaiurile de la Olympus nu conțin coloranți artificiali, arome și conservanți.

Lasă un răspuns

×

Salut!

Ai o întrebare? Click mai jos pentru a începe o conversație pe WhatsApp sau trimite un email la contact@oliveslife.ro

×